PS in Foodservice

Afbeelding: PS-logo - kopie

De afgelopen maanden zijn ruim 200 producten van Oerlemans Foods (Good Food, Bio+, Selection, Topgastro en Keizer) toegevoegd aan de databank PS in foodservice.

PS in foodservice is een centrale databank waar voedingsinformatie online wordt opgeslagen en beheerd. PS in foodservice heeft tot doel alle informatie over producten binnen de foodservice- en retailmarkt gemakkelijk toegankelijk te maken voor haar leden. 

Steeds meer professionele afnemers, ondernemers, horeca, koks en consumenten willen weten wat er in een product zit; bijvoorbeeld de voedingswaarde van een product, waar komt een product of ingrediënt vandaan, bevat een product allergenen, is het product biologisch, etc. Naast deze primaire productgegevens bevat deze database ook secundaire gegevens (zoals verpakkingseenheid en -soort, toepassing, bewaarcondities en recepten) en beeldmateriaal (foto’s van het product en de verpakking).

Deze informatie wordt o.a. door groothandels overgenomen op hun bestelsites waardoor de afnemer een bewuste keuze kan maken. Daarnaast maken ook professionele afnemers, het Voedingscentrum en de retail gebruik van PS in foodservice, met het doel de consument meer informatie te kunnen geven over de verschillende producten.