spinazie_productie

Gehele keten in eigen beheer


Oerlemans teelt, oogst en produceert met respect voor de natuur.

Oerlemans Foods beschikt over eigen teeltgebieden rondom haar productie locaties in de diverse landen. Door de eigen teelt verwerft Oerlemans Foods de benodigde grondstoffen rechtstreeks bij de tuinbouwers uit het Maas-/Rijngebied en de diverse teeltgebieden rondom de internationale productielocaties. Daarnaast werkt Oerlemans Foods samen met de belangrijkste internationale aanbieders. De duurzame contracten worden gesloten op basis van de te leveren kwaliteiten en benodigde hoeveelheden.

De tijd tussen het oogsten en het eindproduct wordt tot een minimum beperkt. Binnen enkele uren zijn de geoogste producten verwerkt tot vriesvers eindproduct. Hierdoor wordt een maximum aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen behouden. Dit is ook de reden waarom Oerlemans Foods ‘vriesvers’ prefereert boven diepvries. De producten van Oerlemans Foods zullen een vergelijking met ‘vers’ dan ook glansrijk doorstaan!

Doordat Oerlemans Foods de gehele keten in eigen beheer heeft, is zij in staat haar doelstelling te realiseren: Een compleet assortiment volgens strenge specificaties en kwaliteitseisen geproduceerde vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten, het gehele jaar uit voorraad beschikbaar en binnen 48 uur na bestelling in Europa aangeleverd.
 

Oerlemans Foods' internationale distributiecentra liggen rondom de (inter-) nationale productie locaties. Van hieruit worden de producten over de gehele wereld gedistribueerd. Het transport wordt verzorgd door gecontracteerde huisdistributeurs. Hierdoor is een flexibele distributieplanning mogelijk, waardoor de producten snel en tijdig op de plaats van bestemming afgeleverd worden.